lördag 18 april 2009

Tåliga blommor...

Läste på Monicas blogg 'Sten, sax och påse' att hon tillverkat hemmagjorda blomsterkvistar med hjälp av Retro punchar/stansar. Gillade verkligen idén, men har själv lite platsbrist i lägenheten.

Funderingen som då kom upp är om man inte skulle kunna göra något liknande och ha på balkongen... Jag har dock problemet att min balkong saknar tak, så några blommor i papper kan det ju inte bli. Det kanske skulle gå att göra blommor som man laminerar - dock behöver jag få tag i en lamineringsmaskin. Hade ju tyvärr sönder Mammas lamineringsmaskin för någon månad sedan =( Vill ju inte ge en "förmögenhet" för något som bara ska användas till hobbyverksamhet. Problemet är ju bara att medans det fanns en lamineringsmaskin inom familjen så hade olika affärer ofta erbjudanden om sådana till extrapris... Och nu när jag verkligen behöver en, så säljs de bara till ordinariepris!

Kanske går att lösa på något annat sätt, med något annat material. Någon som har en bra idé?! Jag tar tacksamt emot förslag... =)

1 kommentar:

Monica sa...

Jag har fått min lamineringsmaskin i present men jag vet att den finns jättebilligt i en affär som heter Jula... Vet inte om det är en affär som bara finns i Göteborg eller om den finns i övriga landet också... Annars är det ett tips. Och på Överskottsbolaget säljer de billig plast till.

Jag har också funderat på ditt tips om blommor på balkongen. Kanske skulle vaxduks tyg vara något? Finns mycket fina på stoffochstil webshopen.
Kram kram!