söndag 12 april 2009

En annan form av pyssel...

Har både i dag och tidigare i veckan hållit på med annat slags pyssel. Nämligen på balkongen.

Började förra helgen med att lyfta på plastgolvet på balkongen och skrapa bort en halv 10-liters hink med mossa, innan jag skurade golvet ordentligt. I torsdags fixade jag nytt nät till min nätdörr som jag har ut till balkongen. Huset jag bor i är nämligen byggt av tegel, och i väggen utanför min balkongdörr bor mängder av små spindlar... Inget jag vill ha inne i lägenheten så jag har en fin extradörr med myggnät som min Pappa tillverkat åt mig. Dock gick den sönder när den skulle plockas ner från vinden, så jag har fått byta nät - till ett med lite prickar... =)

Idag planterade jag några penséer i mina balkonglådor, så nu ser det ganska fint ut (bortsett från krukan med smultronplantor som inte riktigt hämtat sig än...).Mina nyplanterade blommor sett genom den nya nätdörren som förhoppningsvis kommer hålla spindlar, myggor, flugor, getingar, fjärilar, trollsländor och annat otäckt borta från min lägenhet.

3 kommentarer:

Myownhome sa...

Hej!

Vad fint du fick det på balkongen!
Jag kan verkligen tipsa om att göra Lp-skålarna i ugnen i stället för kokande vatten, jag har prövat båda och det i ugnen blev mkt bättre plus att det var enklare. :)

Kommer tillbaka lite senare ikväll och kollar mer i din blogg, den såg skoj ut. :)

Ha det bra!
//Johanna

Hanna sa...

Det var grant! Blir avis. Ska fixa min balkong när jag kommer hem. Kram

Monica sa...

Ja visst såg det proffsigt ut :-) hehehe. Om jag ändå kunde skriva så fint :-)
Man gör helt enkelt så att man går in på adressen

http://www.mylivesignature.com/

Sedan klickar man på "click here to start", man behöver alltså inte registrera sig o sånt. Sedan väljer man bara det som passar, steg för steg. Till slut kan man välja html kod och då kopierar du bara den texten. Sedan går man in på blogspot - inställningar - formatering - och sedan längst ner på sidan finns en ruta "mall för inlägg". Där klistrar du in html texten o vips så är det klart. Nu finns namnet varje gång där man skriver sina inlägg :-) Riktigt smart! Undrar du något eller va jag oklar så hör bara av dig :-) Just nu sitter jag o försöker ta itu med min bloggs utseende. Helt hopplöst jobbigt...
Kram kram!