torsdag 25 december 2008

"Sirila gentlemän sökes"...

När vi var små firade vi alltid jul hemma hos Mormor. Mamma har sex syskon och vi är 22 kusiner... Det dukades långbord genom flera rum, vi åt i omgångar, pakethögen i tresitssoffan var meterhög, julklappsutdelningen tog flera timmar och oftast hade vi två tomtar. Traditionen har tyvärr ändrats under åren allteftersom vi växt upp och fått egna familjer, dock har det aldrig varit en jul utan att vi besökt Mormor under julaftonen eller juldagen. Det brukar alltid vara släkt man inte träffat på ett tag, många julkort att kolla igenom, Mormors fina gran att titta på samt en god jultallrik.

Den här julen blev inte som den brukar... För första gången under mina 31 år blev det inget besök hemma hos Mormor, utan vi fick besöka henne på sjukhuset där hon för tillfället ligger inlagd efter en operation.

Lånade henne lite böcker så att hon skulle ha något att läsa när hon var sängliggandes, och favoriten var "Potensgivarna" skriven av Karin Brunk Holmqvist. Hon skrattade hjärtligt när hon berättade om de två äldre damerna som börjar sälja potensmedel via tidningsannons för att få in pengar så att de kan installera toalett i sitt lilla hus. Hittade den fjärde boken av samma författarinna som heter "Sirila gentlemän sökes" och det blev ju en självklar julklapp till Mormor...

Fixade ett bokmärke till boken också...


2 kommentarer:

Maria sa...

Min mormor fick också den boken i julklapp! :D

Hanna sa...

Jag fick den boken i julklapp!