tisdag 16 februari 2010

Nytt broderi på gång

Jag blev ju inte klar med min julduk, men det känns lite fel att brodera tomtar nu - så jag har fixat till ett nytt broderimönster. Tanken är att jag ska ha det dels framför tv:n nu när OS är igång, men även på lunchrasterna på jobbet. Har upptäckt att det finns risk för att jag shoppar upp alla mina pengar om jag bara springer i affärer när jag har rast... Mycket bättre att brodera lite då! =)

Som vanligt har jag gjort mönstret i pärlplatteprogrammet PhotoPearls, och denna gång hittade jag en bild från nätet som jag tror kan bli jättebra! Jag har även fotograferat lite under tiden jag gjorde mönstret så att ni kan få se hur det går till...


Bilden är vald, justerad i PhotoPearls programmet och färdig att skrivas ut.


Datorn flyttas till mitt kombinerade pyssel- och dataskåp, skrivaren laddas med mycket papper och utskriftsarbetet börjar.


Mönstret blir stooort eftersom det egentligen är ett pärlplatteprogram det är gjort i. Det blir lite att klippa och tejpa för att få ihop mönstret.


Som tur är så är det ordentligt uppmärkt i vilken ordning som papprena ska vara i. Här ser man också att det är färgkodad med nummer. 1 för svart och 15 för vit.


För att underlätta broderandet brukar jag göra ett rutmönster vid var 10:e stygn. Det blir så mycket lättare att hålla ordning på var man är då - särskilt som jag bara kommer brodera svarta stygn...


Det färdiga mönstret... 
Nu ska jag bara fixa fram lite broderiväv och sen sätta igång med att färdigställa Clark Gable och Vivien Leigh i 'Borta med vinden'.

3 kommentarer:

The Real Mr Nobody sa...

OS och broderi... när ska vi umgås? ;-)

sara sa...

Tack för din fina kommentar. Ska bli riktigt intressant att se hur resultatet blir. Men jag är helt säker på att det blir kanonsnyggt! :)

Lillsnörpa sa...

Vilket fint mönster! Ska bli så kul att få se när du gjort klart det, och under tidens gång med förstås :) Jag blev lite sugen på att brodera nu måste jag villigt erkänna. Kram på dig!