måndag 4 maj 2009

Min pysselvrå

Köpte ju en "tidsskriftssamlare" till mina papper i storlek 30x30, och när den skulle ställas in i pysselskåpet idag fick den inte plats... Den var cirka 1 cm för hög - och det konstaterades snart att visst kunde man klippa/skära bort den centimetern, men risken fanns då att "låsningen" på tidskriftssamlaren skulle bli förstörd.

Fick istället tänka om lite i min organisation av skåpet, och efter mycket plockande så blev jag nöjd med den nya ordningen. Städat blev det också... =)Skåpet är en Pax-garderob från Ikea som jag förut hade som dataskåp. Perfekt för den stationära datorn - med en utdragbar skiva för tangentbordet, bra förvaring för skrivare och scanner, samt dörrar som gick att stänga när man inte ville se datorn. Men i och med att jag bytte till en bärbar dator så fick skåpet göras om till hobbyskåp. Bra med en liten pysselyta om man inte vill släpa fram allt på köksbordet.

Fick hjälp av Pappa att dela på ett av hyllplanen så att det blev två smala hyllor, en som scannern står på och en för förvaring av lådorna med stämplar, stansar, färger, band, dekorationer mm. Under den utdragbara arbetsytan har jag - förutom scannern - en hurts med diverse pysselsaker, pärlplattspärlor och hobbyfärger. Dessutom har jag en hel del tidsskriftssamlare med mönster, kataloger, papper osv.

På insidan av dörrarna har jag ett så kallat sortimentskåp från Clas Ohlson, ett sådant som man normalt ska förvara exempelvis skruv och spik i - men som jag har för pärlförvaring. Dessutom har jag genomskinliga hyllor/fack från Ikea där jag förvarar favoritstansarna, akvarellpennor, embossingfönen, presentsnöre, punchinella mm. Jag har även några förvaringsburkar från Ikea uppsatta på insidan av dörrarna för pennor, saxar, lim mm.


Är mycket nöjd med dessa förvaringslådor/hyllor, dock är de ju någon cenimeter för långa så jag måste tänka på i vilken ordning jag öppnar och stänger skåpsdörrarna så att de inte hakar i varandra...

Längst ner och högst upp i skåpet förvaras saker som inte är pysselrelaterade - i lådan längst ner har jag tomma cd-skivor och diverse saker till datorn, och på hyllan högst upp i skåpet har jag förvaring av bland annat tomma tavelramar. Dessutom har jag flera kartonger ståendes upp på skåpet där det förvaras lite allt möjligt. Man måste ju ta vara på alla utrymmen när man bor trångt!

Sen har jag ju en byrå i byrå i köket med massa pysselsaker i också, men det får vi ta någon annan gång... ;)

3 kommentarer:

Hanna sa...

Vilken dröm att få äga det skåpet med alla grejor... Funderar på pyssel inför fredag om det blir så att det blir av. Kommer dock inte på något just nu. T från USA som numera tillfälligt bor i Danmark fyllde år igår. Funderar på att göra något smycke till henne, har lite olika kedjor här hemma, men vet inte riktigt vilken design det ska bli i så fall. Dessutom fick hon ett halsband av mig när hon fyllde förra året, men det var köpt. Får fortsätta fundera... Kram

Anonym sa...

Jag är grymt imponerad av ditt pyssel-skåp!!
Åh, ett sådant skulle man ha. Kanske bäst jag o Niclas köper en bokhylla, så vi kan få ut ett antal lådor (som innehåller böcker) fr förrådet och därmed skapa mer plats för t ex ett hobbyskåp. ;-)

Maria sa...

Ja det är verkligen ett jättebra skåp. gillar att man kan sitta där och pyssla och sen bara dra igen dörrarna när man vill sluta utan att behöva plocka bort en massa saker från köksbord (där jag sitter och pysslar).