torsdag 14 maj 2009

Vattenkannor och balkonglådor

I brist på nytt pyssel kommer här lite bilder på äldre saker - dock ganska aktuella eftersom det är saker till balkongen...

Först en bild från Föräldrarnas trädgård. Jag fick till uppgift att dekorera vattenkannorna förra året. Med fjärilar utklippt i svart självhäftande plast blev vattenkannorna så mycket roligare att se!


Gjorde samma sak med min vattenkanna som jag har på balkongen. Den fick blommor på sig. På lite längre håll ser det dock ut som om den fått pricksjuka... =)
Några av dekorationerna i mina balkongkrukor. Fjärilen är av zink och köpt på Panduro, jag har bara satt dit en bit ståltråd för att sticka ner i jorden. På den övre bilden syns ytterligare några dekorationer gjorda helt i ståltråd (syns nog bättre om man klickar på bilden...). Blommor och spiraler sticker upp lite här och där bland mina penséer.


Jag har ju nämnt tidigare att jag inte är så där överförtjust i fjärilar, dock har jag balkongen full... Hittade dessa fjärilar i plast/gummi på en butik uppe i Stockholm förra året. De kostade 5 kronor styck, och jag valde nog ut de 10 som såg mest naturtrogna ut. Lite ståltråd, och så sitter de på balkongen - i krukor, på lyktor, på balkongräcket och på väggen. En fin färgklick...


I och med detta inlägg fick jag leka lite i Photoshop. Frustrationen låg på topp när det inte gick som jag ville, och jag är inte helt nöjd denna gång heller. Men "övning ger färdighet" heter det ju... Och jag lär mig något nytt varje gång! =)


1 kommentar:

Hanna sa...

Gillar din vattenkanna. Hur får du blommorna så fina när du klipper/skär ut dem? Kan du kanske hjälpa mig att få till några såna? Jag springer fram och tillbaka från köket med min vanliga vattenkanna, smartare att ha en stå på balkongen. Fina fjärilar också. Ska försöka få mer ordning på balkongen när det blir varmare.