måndag 8 februari 2010

Kortet till presenten

Som ni kanske såg på bilden till lördagens inlägg var det ju med ett kort till LillaSysters present. Eftersom plåtlådan hade färgerna vit, svart och rött valde jag även de färgerna till kortet.


Den nya stämpeln 'Lace Background' från Hero Arts är embossad med vitt. Älskar den stämpeln! =) En embossad fjäril med lite uppvikta vingar fick vara med på kortet (Bra att få användning för en av fjärilarna jag fixade i somras... LillaSyster fick med ett antal i sin pyssellåda också!) samt några halvpärlor.


Kortet ur en annan synvinkel, där man bland annat kan se fjärilen bättre.


 
På insidan av kortet fick en av Panduros stämplar vara med. 
Stämplade dit den och svor sen en ramsa när jag upptäckte att stämpelfärgen inte torkade som den skulle. "Nu har jag förstört hela kortet" tänkte jag. Då kom S med den räddande kommentaren... "Men det är väl bara att embossa!?!" Underbart att någon kan tänka!! =)  För det löste sig med lite embossing.


 
Som så ofta använde jag ett av julkorten från IKEA. Perfekt storlek, riktigt billiga när de är inhandlade på rean, redan färdigvikta, och bara att klistra ett mönstrat papper på framsidan. Nackdelen är dock att det på baksidan är tryckt ett artikelnummer - löste det denna gång genom att klistra dit en remsa av pappret som blev över när jag embossade till framsidan.

5 kommentarer:

Karusellflickan sa...

Gillar spetsstämpeln jättemycket, så fin! Vi får försöka dra ihop en pyssel-lördag eller nåt snart.
Kram!

Lillsnörpa sa...

Vilket himla fint gratulationskort! Du är duktig du Therése!
Kram!

Monica sa...

Riktigt läckert med den embossade bakgrunden! Förstår att du gillar stämpeln för det blev ju ursnyggt :-) Och riktigt smart med julkorten från ikea - det har jag aldrig tänkt på att man faktiskt kan inhandla på rea.
Kram kram!

Monica sa...

Från början när jag köpte cuttlebugen så va det mest för att jag ville stansa bokstäver till LO´s. Men det va så dyrt att köpa alfabet tyckte jag så det blev bara ett ingandlat. Och detta alfabet använder jag väldigt sällan. Sen har jag köpt en swirl-die och en fjäril-die - dem använder jag titt som tätt. Men det va först nu på senare tid som jag började köpa embossingdies (visste knappt om dem innan) och dessa har gjort att jag nu använder cuttlebuggen varje vecka i princip. Så till embossing är det helt klart värt att köpa Cuttlebuggen. Och embossingdisen är otroligt prisvärda jämfört med alfabet. Tex kostade mitt alfabet nästan 300 kr i stan på arkivet och embossingdies kostar mellan 50-80 hos Mita på AltheasMix. Fördelen med embossingdies är att man klarar sig otroligt långt med olika färger på cardstock. Och fördelen med Cuttlebug e att man även kan använda andra märken på diesen. Tex så köpte jag nyligen Bosskut dien "vine" (en bladranka). Mitt råd är att fundera vad du skulle vilja göra. Embossa med cuttlebuggen eller skära ut bokstäver mm. Hoppas svaret va till någon hjälp? Jisses vilket långt inlägg det blev här... Kram kram!

Anonym sa...

Superfint kort! Och verkligen: snygg stämpel. Förstår att den blviit en favorit.

Presenten var verkligen bra. :-)

Hoppas allt är bra med dig!
Jag och Niclas kommer till Kumla nästa helg (fre-sön). Vore kul att ses någon gång då. Fredagen hinner vi inte då vi kommer så sent på kvällen och lördagen ska vi nog träffa Lena m fam. Söndagen?