söndag 12 juli 2009

Födelsedagsfirande

Trots att det är några dagar kvar har vi i helgen haft födelsedagsfirande för Mamma. På grund av regnet blev vi tvungna att vara inne, men det funkade det också. Trevligt att träffa Mostrar, Morbröder, Fastrar, Farbröder, Kusiner och Kusinbarn!!

Vi firade ju egentligen henne redan i april, men det blev självklart lite uppvaktning nu också. En av önskningarna inför födelsedagen var ett fotoalbum med ett foto per år på oss barn - så vi har suttit med gamla fotoalbum och letat bilder. Att hitta foton på oss alla tre (och bara vi tre) var inte det lättaste, vissa år fanns hur mycket som helst att välja på, medans vi andra år fick ta det enda kortet som fanns - hur det än såg ut... Korten scannades sen in och framkallades som vanligt. Albumet blev väldigt uppskattat, och det cirkulerade även runt bland släktingarna under festen.

Att bara slå in fotoalbumen i presentpapper vore ju alldeles för enkelt... ;) Hade lite funderingar hur jag skulle göra, och blev mycket nöjd när jag hittade en beskrivning på bloggen 'Crafters Kitchen' i torsdags. Med hennes instruktioner och egna mått så improviserade jag fram en väska att förvara fotoalbummet i. Jag blev faktiskt riktigt, riktigt nöjd... =)Väskan från sidan, där man kan skymta lite av fotoalbummets pärm.


Den öppna väskan. Gjorde en låsanordning med en bit kardborreband för att få locket att sitta fast.


Dekorerade locket med halvpärlor och ett pärlemohjärta, samt en etikett med en silverembossad grattiscirkel och en miniros i vitt.


Väskan och fotoalbummet. Blev kanske lite för mycket blommigt i svart och vitt - men det var inte det lättaste att hitta ett fotoalbum i rätt storlek, så jag fick nöja mig med det som fanns...


Eftersom jag är äldst kändes det lite småträligt när jag gjorde fotoalbummet, eftersom de första fyra sidorna bara hade foton på mig - men det var ju inte så mycket att göra åt... Nere i hörnen fäste jag silverfärgade PeelOff-siffror - som jag fick beställa från internet eftersom de var omöjliga att få tag i i hobbybutikerna som finns i närheten. På fotot från 1980 sitter jag i skogskanten hos Mormor & Morfar bland vitsipporna, 2½ år gammal.


Ett av syskonkorten från senare år. Sedan drygt 15 år tillbaka "tvingas" vi varje år ut i trädgården för de traditionella solroskorten. I början stod vi framför en stor rosbuske, men på senare år har det alltså blivit framför solrosorna, eller någon annan fin buske. Varje år är det protester från vår sida, och inte förrens för några år sedan när vi började sätta in foton i album insåg vi vad roligt det var att år från år kunna följa förändringarna hos oss själva.
Syskona vill inte vara med på bild på bloggen så jag suddade våra ansikten, men det är jag som står i mitten.


Årets kort blev från LillaSysters examensfirande på Grand Hotel i Stockholm. Visar det också ifall någon skulle vara intresserad av hur vi såg ut då (eller åtminstone hur vi var klädda...). LillaSyster i sin fina gula klänning som syddes upp i Thailand, LilleBror vädligt stilig i svart kostym, väst och fluga, och jag i den svarta klänningen jag hittade efter lite letande - och som jag kände mig väldigt fin i... ;)


Satte även dit årtalssiffror på resterande sidor, och ett löfte om att ställa upp på ett syskonkort om året så Mamma kan fortsätta fylla albumet.


Vi presentade även med några flaskor vin, där jag fixade till enkla grattisetiketter som fästes vid flaskhalsarna med lite grovt snöre.Dessutom fick hon ett presentkort på en tatuering hos LilleBror i hans tatueringsstudio. Jag fäste ett av hans visitkort i kortet.


4 kommentarer:

Monica sa...

Vilken fantastisk present! :-) Hon måste blivit jätteglad!
Kram kram!

Gunnel sa...

Jag slutar aldrig att förundras över dina alster. Grattis till din award.

Kram!

Karusellflickan sa...

Oj vad du har varit kreativ! Du är lite som en ketchup-flaska, först kommer inget, sen kommer inget, sen kommer allt... He he... Presenterna blev jättefina, kul att se hur det färdiga resultatet blev. Kram

Jak Heath sa...

This is fabulous, what a beautiful gift you made.
hugs
Jak x