fredag 26 juni 2009

Fotboll och solrosor

Idag är det inte lika roligt att kolla på fotbollen! Matchen igår mellan Sydafrika och Brasilien var ju mest slötittande från min sida, men idag när Sverigen möter England i semifinal i U21-EM känns det lite mer på allvar... och Sverige ligger under med två mål efter mindre än en halvtimma =(

Imorgon förmiddag är det dags för syjunta igen. Eftersom jag sytt klart mitt Audrey-broderi så behöver jag ju komma på vad jag ska göra istället. Har ett solrosbroderi som jag inte orkar ta tag i, och att brodera en (England gjorde mål igen! Vad f-n... Svenskt självmål var det visst - nästan värre!!) julduk när vädret är så fint känns inte riktigt rätt. Får se vad jag hittar på...

Passade på att stryka mitt förra solrosbroderi (Ja, jag gillar solrosor!!) och sätta in det i ramen som hörde till. Dock blev det inte så jättebra, så jag får nog göra om det. Dessutom känns cykeln och fågelholken som hörde till helt fel, så de kommer nog inte stå med i ramen sedan om broderiet någonsin kommer upp på en vägg. En sån liten cykel och en så stor fågelholk - det blir ju helt fel proportioner!!


Solrosbroderiet som det nog kommer se ut, UTAN cykel och fågelholk. Dock kanske jag byter ram, till en med glas.


Solrosbroderiet som det visst ska se ut... Ser lite fel ut enligt mig!
Måste nog fått tag i någon form av andra-sorteringsbroderi, för på orginalmönstret fanns det dessutom en tvärgående bräda i grindhålet - undra hur man skulle kommit in i den trädgården?! Hoppat??Solrosbroderiet som jag påbörjade för några år sedan, men som har legat orört ganska länge nu. Så mycket olika färgnyanser att hålla redan på, och när vi har syjunta vill jag ju kunna prata lite också - och det går inte om jag måste vara jättekoncentrerad på broderiet... ;)


Paus i fotbollen... Blir det inte bättre i början av andra halvlek sätter jag mig nog på balkongen med en bra bok och njuter av dagens sista sol!

KramKram,

3 kommentarer:

Angelica - Angel - Dolliver sa...

Så vackra solros-broderier! Gillar den översta tavlan massvis! Förstår också vad du menar med cykeln och holken. Holken kanske skulle målas i en klarröd färg? Och cykeln skulle nog behövt vara lite större för att passa in vid staketet! Dock är det snygga detaljer!

Ha de så gott!
kram / Angelica

Monica sa...

Jösses vilka fina broderier!! Vilket tålamod du har. Jag vet inte hur många gånger jag påbörjat broderier och de blir aldrig avslutade... Pinsamt.... Och så fint att göra tavla av motivet. Annars blir det ju ofta kuddar.

Håller med dig om att det pysslas mycket mindre nu i sommarvärmen. Det är nästan så jag längtar tills hösten kommer och skolan börjar igen. Då blir det mera tid över. Nu så gör jag inget annat än jobbar... Ska du göra något speciellt i sommar, semester?
Kram kram!

Biggan sa...

Det här här så fantastiskt vackert och välgjort! Imponerad!