onsdag 25 mars 2009

Photoshop

Nu har det varit lite dåligt med pyssel igen, får väl skylla på att jag haft lite annat för mig... Satt i alla fall idag och figurklippte många av de stämpelmotiv jag färglade förra veckan. Ska bara komma mig för att göra lite kort av dessa också.

Har "lekt" lite i Photoshop den senaste timmen. Jag har faktiskt gått kurser i Photoshop både här hemma samt i London, men tyvärr har jag glömt det mesta! Ska kolla upp om jag har något kursmaterial kvar, för det här programmet är fantastiskt roligt.

Satt och testade de olika filtren som finns i programmet, och jag var väldigt "Ego" och testade därför bara på foton av mig själv... Helt otroligt vilken skillnad det kan bli beroende på vilket filter man väljer! Ibland blev det bra, och ibland blev det mindre bra... Fokus sätts på lite olika delar av ansiktet, och då och då var det så jag knappt kände igen mig själv. Dessutom har jag då och då sett likheter mellan mig själv och andra människor - kända som okända - genom min lilla "lek". Christer Lindarw i drag kan jag väl acceptera att se ut som, men jag var inte lika glad när jag såg likheterna med Linda Rosing...Ett suddigt foto taget med mobilkameran som jag normalt är ganska nöjd med. Blev väldigt tjusigt i Photoshop!


Okej, ögonen blev kanske lite väl "stirriga" och hemska, men jag gillar effekten som blev på blommorna i midsommarkransen jag hade på mig.


Blev inte riktigt nöjd med näsan på denna bild, det gick helt enkelt inte att få till den något bra. Dock gav denna bilden mig lite tankar på att fixa till ett foto i Photoshop och sedan göra om till broderimönster i PhotoPearls-programmet...

1 kommentar:

Hanna sa...

Häftigt!Ja, jag har också kunnat lite photoshop en gång i tiden, har ju en media-utbildning... Men saker och ting glöms bort trots att vi inte är sååå förfärligt gamla ;)