fredag 16 oktober 2009

Småpysslat lite

Håller på och testar att göra rosor i papper. Dels kaffefilter-rosor och sen quilling-rosorna som jag sett hos Monica. Men jag lyckas inte...!! =( Kaffefilter-rosen har jag nog lyckats klura ut hur man ska göra, men dessa små quilling-rosor funkar helt enkelt inte trots en bra vägledningsfilm. Men jag ska inte ge upp!! ;)

Istället har jag dekorerat små runda plåtaskar. Vet inte vad jag ska ha dem till egentligen, men de låg i en låda och såg ganska tråkiga ut och jag var sugen på att pyssla med något... Det är de där små burkarna som delas ut på mässor bland annat, de med företagsreklam på locket och små hårda minttabletter i, som man öppnar genom att trycka till mitt på locket. Jag plockade fram min stora cirkelstans, lite mönstrat papper, genomskinlig plast och dubbelhäftande tejp. Väldigt simpelt.


Mina små plåtburkar med nydekorerade lock. Fick en idé om att dekorerar mina kryddburkar på liknande sätt, får se om jag har något passande papper...


Fick också för mig att jag skulle testa att göra ett shaker-card - har sett dem i några bloggar och tänkte att de ju inte vore så svåra att göra. Det var de egentligen inte heller, problemet var bara att de paljett-liknande figurerna jag la i kortet fastnade... Troligvis eftersom jag inte hade tillräckligt tjock distanstejp, eller för att det blev någon form av statisk elektricitet mellan dem och lamineringsplasten jag hade som "fönster" i kortet. Meningen med ett shaker-card är ju att det ska röra sig när man skakar på kortet... Får göra ett nytt test någon annan dag!Eftersom det inte gick som jag ville så struntade jag i att dekorera klart kortet. Men jag tror att det kan bli ganska bra om jag bara lyckas få till "skaket" i kortet... =)3 kommentarer:

Monica sa...

Jag höll också på att bli tokig först när jag skulle göra rosorna, men det funkar med lite övning. Lättast blir det om man har en sån där nål... Har du playdo hemma så testa på en remsa lera - busenkelt utan nålen då. Och då får du in "principen". Men jag ska helt ärligt säga att jag tröttnade på dem rosorna och gör dem aldrig längre hahaha. Jag ska kolla om jag hittar en bättre länk till dig. Hade du retro punchar förresten?
Kram kram!

Monica sa...

Om du inte har retro punchar eller andra blompunchar så kan du ju sätta dig och rita egna och klippa ut. Du har ju tålamod! :-) Kolla även in denna länken

http://kamillasscrapping.blogspot.com/2009/01/sm-egengjorda-rosor.html

Hon har gjort jättefina rosor!

mia sa...

Jättefint kort du gjort!
Det där med shakerkort håller jag på med oxå. Har inte hunnit lägga ut det på bloggen än men det kommer! Tips: byt innehållet mot lite nonstop-godis & gör så att baksidan går att dra ut. Så blir du poppis när du ger bort kortet!
//mia