tisdag 20 oktober 2009

Distress Ink

Är nyss hemkommen från färgläggningskursen, där vi testade akvarellpennor, ProMarkers och Distress Ink - och det var både roligt och trevligt!

Akvarellpennor har jag ju använt förut, men nu fick jag lite koll på en bra teknik för att få lite liv i färgen. ProMarker-pennor har jag ju både varit sugen på att testa och att köpa eftersom det ser så fint ut när man ser stämpelmotiv som är färglagda med dessa. Dock konstaterade jag snabbt att dessa pennor nog inte var något för mig - jag har helt enkelt inte det tålamodet som krävs för att öva upp en bra teknik.

Favoriten blev alltså Distress Ink - det var ganska lätt, reultatet blev bra och det kändes "rätt" från början. Köpte några flaskor med de färgerna jag tror jag behöver till en början. Skulle gärna köpt några färger till, men de var tyvärr slut för tillfället hos Jenny. En av fördelarna med Distress Ink (enligt mig) är att de bara finns i 24 färger som man kan blanda för att få olika nyanser - om man jämför med ProMarkers som finns i 148 färger...

Dessa tre stämpelmotiv är färglagda med DistressInk, och för att vara mina första försök med denna teknik så får jag väl vara nöjd... ;)

Besök gärna Rimnas blogg för att se vilken enormt duktig och kreativ "fröken" vi hade!!

5 kommentarer:

Karusellflickan sa...

Jättefint resultat! Det blir ju faktiskt finast när de blir mer "ifyllda" än om man bara använder pennor. Kram

Monica sa...

Kanonfint! Du har hittar rätt!! :-) Och du är ju redan hur bra som helst på det :-) Fick ni några tips på vilka papper som man ska använda?? Jag har inte hittat något perfekt ännu till distress inken, har bara använt vanligt akvarellpapper.
KRam kram!

Anonym sa...

Superfint med distress ink!
Gärna mer tips om detta. Har varit sugen på att köpa efter att ha tittat i Panduro katalogen. :-)

Articsisters sa...

Du har verkligen lärt dig allt man behöver veta - det syns på det du gjort. Själv skulle jag också behöva gå kurs och öva mer.

Använda "bloggrundans bloggrunda" så du vet vart jag kommer ifrån.

Lisbet

NetteR sa...

Så fint färglagt!