onsdag 6 mars 2013

N's kuddar

*
Det känns så skönt att jag äntligen har prickat av en av punkterna på min att-göra-lista, en punkt som stått där läääänge...

När vi rensade igenom N's kläder för över ett år sedan var han enormt besviken att han växt ur sin favorit T-shirt och jag lovade honom då att jag skulle försöka sy om den till en kudde så att han på detta vis kunde behålla motivet. Sedan dess har han då och då kommit med en urväxt T-shirt och undrat om jag inte kan göra en kudde av den också. Och högen av T-shirtar har bara växt!!

Nu har jag äntligen tagit tag i det hela och medan E sov en förmiddag satte jag mig vid symaskinen. 
För att det inte skulle bli för många kuddar som riskerar att hamna i en hög på golvet till slut så sydde jag ihop T-shirtarna två och två. Dessutom blev det inte jättestora kuddar då flera av T-shirtarna var i storlek 130.Kuddarnas ena sida. 
Skelettet kommer från en pyjamas, och lyser i mörkret.


Kuddarnas andra sida.
Den gula kudden är favorit T-shirten som startade det hela...


Vi hade en avlång mönstrad kudde som inte passade in riktigt någonstans i lägenheten så den fick en fodral av svart bomullstyg som jag sedan broderade med hans smeknamn.


Det färdiga resultatet.
Det kamouflagemönstrade överkastet som är en fleecefilt köpt som metervara, är en kompromiss då han egentligen önskade sig kamouflagemönstrade tapeter i sitt nya rum...
Filten räckte också till ett kuddfordral till en vanlig sovkudde.

Väggarna var precis nytapetserade när vi flyttade in och vi ville inte riskera att behöva betala en omtapetsering när väl vi flyttar - något som det finns risk för med en 10-åring med "gegg" i håret som halvligger i sängen och läser eller tittar på film - så det fick bli denna sänggavel som är tillverkad av MDF-skivor, vinkeljärn, lite stoppning och två fleecefiltar.

1 kommentar:

Madde sa...

Coola kuddar och smart att fixa en sänggavel, det borde flera göra för vi vet ju alla hur sunkigt det kan se ut när det är en stor flottfläck på väggen när sängen är flyttad.